Το πρόγραμμα στο μαθητικό στέκι στο Φεστιβάλ της Αθήνας

Έλα κι εσύ στο 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή!

Πάρε μέρος στην πρώτη μεγάλη συνάντηση μαθητών και νεολαίας της χρονιάς, στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του “Οδηγητή”... 

Έλα να συζητήσουμε τις αγωνίες, τους προβληματισμούς, τα όνειρά μας... Να τραγουδήσουμε, να μάθουμε, να παίξουμε, να διασκεδάσουμε...

 

Ιδιαίτερα φέτος, έλα για να συζητήσουμε και να μάθουμε για τις μέρες που πριν 100 χρόνια συγκλόνισαν τον κόσμο... Για το κορυφαίο γεγονός του 20ου αιώνα, τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, που συνεχίζει να μας δείχνει το δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε, αυτόν της ρήξης και της ανατροπής! 

Στο Μαθητικό Στέκι χιλιάδες μαθητές θα ενώσουμε τη φωνή μας για το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει!

Προχωράμε με αγώνα, γνώση, τόλμη και αντοχή στις μεγάλες μάχες που έχουμε μπροστά μας, γιατί «το μέλλον δε θα 'ρθει από μονάχο του... αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς»!

Να μη λείψει κανείς από το πρώτο μαθητικό ραντεβού της χρονιάς!

  • mathitiko1
  • mathitiko2

Πρόγραμμα

 

Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη

20.00 Συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα: Faith erhe (8ο ΓΕΛ Αθηνών), NOC (5ο ΓΕΛ Γλυφάδας), Maloo (1ο ΓΕΛ Υμηττού), Final, Αιθεροβάμων και Δύσληπτος (1ο ΓΕΛ Κερατσινίου, 3ο ΓΕΛ Νίκαιας)

20.45 Workshop ενάντια στον φασισμό: «Με πενάκι και με σπρέι κόντρα στο μαύρο του φασισμού». Συμμετέχουν ο Πάνος Ζάχαρης, σκιτσογράφος και οι Γιώργος Σκουρλής (Atek) και Spent1, καλλιτέχνες γκράφιτι.

21.30 Stand up comedy με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο

22.15 Συναυλίες με τους Rebellion Connexion και Φρανκ, Death South Dealers, Mother of Millions, Pulse R, Sober on Tuxedos.

 

Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη

19.00 Συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα: V45 (v for five) (Γλυφάδα), Τρεις και η κούκου (Μουσικό Ιλίου, 1ο ΓΕΛ Αγίων Αναργύρων, 1ο ΓΕΛ Ιλίου, 1ο ΓΕΛ Καματερού)

19.30 Παιχνίδι “απ' όλα...” με ερωτήσεις γνώσεων, παντομίμα, κρυμμένες λέξεις, τραγούδι κ.ά. 

20.00 Αντιπολεμικό μουσικο-αφηγηματικό αφιέρωμα από μαθητές

20.30 Συναυλία με το συγκρότημα «Υπεραστικοί»

21.00 Συζήτηση: «Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου...». Θα μιλήσει ο Κώστας Ρήγας, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ

22:00 Συναυλία με την μπάντα του ΚΕΘΕΑ, "Στροφή"

22.30 Συναυλία με την Πένυ Μπαλτατζή

23.15 Συναυλία με τους Ησαΐα Ματιάμπα και Μύρωνα Στρατή.

 

Σάββατο 23 Σεπτέμβρη

18.45 Βράβευση των νικητριών ομάδων του 4ου πανελλαδικού μαθητικού διαγωνισμού συλλογικής ερευνητικής εργασίας της ΚΝΕ και του “Οδηγητή”

21.45 Συναυλία με τον George Zervos

23.00 Συναυλία με τους Imam Baildi.

 

* Όλες τις μέρες, στο Μαθητικό Στέκι, θα λειτουργεί ψηφιακή-διαδραστική έκθεση, αφιερωμένη στα «100 χρόνια από τις μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο...», τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση.

 

43o Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή

Με σύνθημα «100 χρόνια από τις μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο "Το μέλλον δε θα ‘ρθει από μονάχο του …αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς" (Βλ. Μαγιακόφσκι)» το Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», το μεγαλύτερο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός της νεολαίας έχει ξεκινήσει ήδη το ταξίδι του σε όλη την Ελλάδα για 43η χρονιά.

 

Οι εκδηλώσεις του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» θα κορυφωθούν στις 21-22-23 Σεπτέμβρη στην Αθήνα, στο Πάρκο Τρίτση, στο Ίλιον.