Οι εκδηλώσεις-συζητήσεις στις κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στην Αθήνα

Ιδιαίτερα πλούσιο και ενδιαφέρον είναι το πρόγραμμα των υπόλοιπων Στεκιών, το οποίο αγκαλιάζει τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των χιλιάδων νέων που θα βρεθούν στο Φεστιβάλ.

 

Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η κεντρική συζήτηση στη Λαϊκή Σκηνή, στις 20.00, με θέμα: «Αστικό κράτος: Υπηρετώντας τα συμφέροντα των λίγων με τις ζωές και τις ανάγκες μας στο περιθώριο». Θα μιλήσουν οι Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και Ζωή Χαχάμη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Στη Διεθνούπολη, που φέτος θα βρίσκεται σε νέο χώρο, μπροστά από τη λίμνη του πάρκου, θα πραγματοποιηθούν τρεις ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις - συζητήσεις. Την Πέμπτη, στις 20.00, εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης!». Την Παρασκευή στις 18.30, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα: «Κούβα: Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών - Κάτω ο αποκλεισμός των ιμπεριαλιστών», στην οποία θα συμμετάσχουν η πρέσβειρα της Κούβας στην Ελλάδα, Ζέλμις Μαρία Ντομίγκες Κορτίνα, εκπρόσωπος του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης και στέλεχος του ΚΚΕ. Επίσης, την ίδια μέρα στις 20.00, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Σημαιοφόροι των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και των βρώμικων πολέμων του κεφαλαίου ή με τη σημαία της νέας κοινωνίας της ειρήνης και της συνεργασίας των λαών, το σοσιαλισμό;», στην οποία θα μιλήσει ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής και Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης.

Στη Σκηνή Φοιτητών και Νέων Εργαζομένων ξεχωρίζει την Πέμπτη, στις 20.00, η εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Μύθοι και αλήθειες για τη λεγόμενη 4η βιομηχανική επανάσταση». Θα μιλήσουν ο Γρηγόρης Λιονής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Οικονομίας, και ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής. Στο χώρο των φοιτητών θα υπάρχει ειδική έκθεση που θα απευθύνεται στους πρωτοετείς φοιτητές, με σκοπό να γνωρίσουν καλύτερα τους χώρους που θα σπουδάσουν, αλλά και τη δράση της ΚΝΕ.

Στο Στέκι του Πολιτισμού (στο θεατράκι του πάρκου), την Παρασκευή, στις 20.00, θα γίνει εκδήλωση αφιερωμένη στην κομμουνίστρια λογοτέχνη Ελλη Αλεξίου με τίτλο «Με τη λύρα της Ελλης Αλεξίου». Θα μιλήσει η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού. Ενδιάμεσα θα πραγματοποιηθούν απαγγελίες από έργα της Ε. Αλεξίου, με συνοδεία πρωτότυπης μουσικής.

Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ